livet

livet rullar på, jag kämpar dagar som nätter för hålla mig i schack men det tufft. så tufft blir inte klok på det. jag vill så mycket, vill inte tillbringa mesta tiden i soffan det rätt tråkigt om man säger så. men ändå är det här man får ligga och lura och fundera. tur finns lite se på tv.

ibland önskar jag vissa fick gå mina skor några dagar veckor se hur det är. det inget roligt alls många gånger eller festa gånger. många vill väl och säger gör så gör du tänk så. det snällt men inte alltid rätt för mig. jag börjat läsa av min kropp den är som den är samarbeta med den jag kommer hyfsat långt. med små bakslag. just nu är jag ändå på plankan svajar åt fel håll. men ingen märker ingen ser. dem hemsk att ha en osyndlig sjukdom.

ciao


läs snälla <3

Hej mitt namn är Fibromyalgi.... 
Andra runt omkring dig kan inte se mig eller höra mig, men i kroppen känns jag. Jag kan attackera dig var som helst och hur som helst jag vill. Jag kan orsaka svår smärta eller, om jag är på bra humör, kan jag bara få det att värka överallt.
Kommer du ihåg när du med Energi sprang omkring tillsammans och hade kul? Jag tog Energin från dig och gav dig Utmattning. Försök att ha kul nu! Jag tog också god sömn från dig och, i dess ställe, gav jag dig "hjärndimma". Jag kan få dig att darra eller att du känner dig kall eller varm när alla andra känns normalt. Oh, ja, jag kan få dig att känna orolig eller nedstämd. Om du har något planerat, eller ser fram emot en bra dag, kan jag ta det ifrån dig, också.
Du bad inte om mig. Jag valde dig av olika anledningar: Detta virus du hade som du aldrig återhämtat sig från, eller att du var med i en olycka, eller kanske det var de år av trauma. Tja, i alla fall, jag är här för att stanna!
Jag hör att du kommer att se en läkare som kan bli av med mig. Jag rullar på golvet och skrattar. Försök bara. Du kommer att behöva gå till många, många läkare tills du hittar en som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt. Du kommer att läggas på värktabletter, sömntabletter, energipiller, sa att du lider av ångest eller depression, ges en TENS-apparat, få masseras, sa om du bara behöver sova och motionerar ordentligt kommer jag att försvinna, tillsagd att tänka positivt, mest av allt, inte tagit lika stort allvar som du känner när du gråter till läkaren hur försvagande livet är varje dag.
Din familj, vänner och arbetskamrater kommer alla att lyssna på dig tills de bara få trött på att höra om hur jag får dig att känna, och att jag är en försvagande sjukdom eller så vill dom inte lyssna alls. Några av dem kommer att säga saker som "Åh, du har BARA en dålig dag" eller "Ta en alvedon så går det över". Vissa kommer bara börja prata bakom ryggen, medan du sakta känner att du håller på att förlora din värdighet att försöka få dom att förstå, särskilt när du är mitt i ett samtal med en "normal" person, och kan inte komma ihåg vad det var du ska säga härnäst!
Och slutligen, (jag hoppades att jag hållit denna del hemlig), men jag antar att du redan hittat ut ... den enda plats som du kommer att få något stöd och förståelse i hanteringen av mig är med andra människor med fibromyalgi.

 

 

 

 

 

 


Disney one ice 2015

magiskt, vackert helt helt underbart!!!
bio o go mat

igår var vi iväg såg på Sune i fjällen, jag får faktiskt ge den en 2 av 5 möjliga den var oki några bra skämt men nja den kunde varit bättre var lite toppig häftigt upplevde jag den segdragen.

sen gick vi åt på pinchos en resturang man använder sin telefon till att beställa. den riktigt god mat. kul grej att pröva på!Annars är det nu slut på ledigheten ska bli skönt komma in i rutiner igen. samtigt som skönt vara ledig med. men saknar jobba nu känner jag.

kroppen har hållt sig hyffsat schack men man har ju velat umgås och göra saker den ej riktigt hållt med om allt, sen åkte på dunder förkyld vid jul den nästan släppt nu typ. Så det lite tråkigt för då får kroppen jobba ännu hårdare.


Så tycker jag vi skippar vintern tar vår nu!!!


ta hand om er kram
ciao

julen och nyår ledigt!

ja julen var riktigt mysig Iår eller vänta det 2 januari nu så förra året. jag gillar jul det något magiskt Med den på något vis. svårt förklara men den är bara det. jag njutit vaarje sekund av den. fira son vanligt Mee sambon först hemma sen iväg och fira med familej och bästa vännen! Ingen jul utan henne.

sen bara njöt myste hela julen och tagit det lungt och vilat upp oss. då åkte på en riktigt förkylding. men börjat släppa nu igen.

nyår fira vi hör hemma med min syster Hennes kille. var kul vi lagat mat och spela lite spel tillsammans. och nu nya året hör redan och vi vänder blad börjar om hoppas detta året blir mer glömde och skratt och en bra år.

var jobba idag första dagen sen vad blir det 22 dec så skönt komma igång igen samtidigt som skönt vara hemma. men det skönt med rutiner igen.

efter jobbet åkte jag hämta min julklapp från jobbet vi fick presentkort att välja från en sida och vi har inga bra kaffe kanna längre så jag valde de, lägga ut bild under här får vi ni se, lite ovanligt en fin de koppar.


ta hand om varandra ciao

RSS 2.0