En serie...

En gammal serie nu, jag börjat kolla upp dem igen och dem var verkligen bra då, men ännu bättre nu. serier bland annat som jag kollar på nu Dr Quinn gammal men fin historia, både hemska hur det varför alltså men kärleken blomstrar fint mellan två som är menade för varnadra, men så kallade förbjudna kärleken, två olka världar mötes!
lägger in en klipp med  låt under här kolla och njut! Dr Quinn and Sally :P
En annan serie jag bara dör för är ju Skönheten och odjuret! vincent och Catherine
Finns inget bättre att besöka världar där allt inte är så jobbigt. men ända massa hemska saker händer, men inte ens egna.......

Kort vecka...

Nu har man jobbat två dagar, på 50% det var riktigt kul få komma tillbax igen gillar verkligen mitt jobb. Tråkiga är nu börjar tröttheten igen. Hoppas den blir bättre. För dessa två dagar har jag ju nu jobbat 4tim, när jag kommit hem så har man känt då klart lite ork har man ju haft till och greja lite små saker bara som plocka ur diskmaskinen, plockat iordning i köket, torkat borde i vardagsrummet. Sen satte jag mej ner och ja då kommer det man utmattad, och jag lägger mej ner för vila, somnar då 1,5-3 timmar. Jag hoppas det är nu bara för det är nya tag igen det blir tufft att detta ändras. För när jag Varit hemma nu 2 veckor har jag inte sovit en ända gång på dagen, ändå grejat lite smått. vad säger det? vill inte veta för jag gillar vad jag gör det kul, min fri zoon är jobbet.

Nu är det i alla fall helg, det blev en kort vecka lite mjukstart är alltid skönt!
ta nya tag nästa vecka igen!

Ordet Balans är ordet som kommer upp med min sjukdom hela tiden, håller man sej inte i en så kallad balans får man sota för det. För mycket vila leder till stelhet, domningar, kramper (iscias, hur det nu stavas). för mycket rörelse ökar värken, tröttare, uttmattad, mer domningar. Så lagom är bäst har jag då kommit fram till men vad är då lagom? den balans har jag icke funnit.
 för jag göra antingen förlite, eller för mycket, dem hår fina, som vågen under den inte lätt få jämn vikt på.En "normal" frisk människa, jobbar 100% tar hand om sitt hem med hemet menar jag det vanlig( städa, tvätta diska, m.m) åka handla och shoppa dagliga saker, socialar med vänner, fritid, och tränar kanske mellan  1-4 gånger i veckan. dem jag hört med då säger att det orkar man ju inte.

En med fibro. som jobbar som innan nu då med värk, domningar yrsel, influensakänsla m.m jobbar 75% enligt sjukgymnast att gå varmbad en gång helst 2 gånger i veckan, plus träna 1-2 gånger i veckan ex krosstriner, och sen gå till arbetserapin. känns helt plötsligt att är man inte uppe samma krav som man var när man frisk då? är det rimligt? det frågan??? då har jag inte skrivit upp de vanliga sakerna som hemmet (städa disksa m.m), sociala med vänner, fritiden som är så viktigt med för må bra.
Rimligt???


Det gick ju inte som en del av er vet, så nu ska jag jobba 50% ett tag för testa, men kraven är detsamma om inte mer, är det rimligt? känns som det ingen skillnad, jag jobbar hellre gör det som gör mej lycklig än att dem pressar och pressar min muskler som helt enkelt inte pallar allt det där dem utsätter en för. Jag vet träning är bra! Visst självklart vill jag träna om det gör mej bättre, jag vil bli frisk, men om det gör mej sämre? varför pressa plåga mej? det blir jobbigt känslomässigt till slut, det käcker en långsamt. Jag stark och står emot men jag bara människa jag tål inte hur mycket som helst det gör ingen.

Men jag ger det en chans till, fram till slutet av januari inget hjälpt då, då får det vara nog.
måste ju ge det en ärlig chans, men inte lätt alla gånger, när man vrids i plågor efter, somna av ren utmattning, eller får vara vaken nätter igenom för det omöjligt att somna vad har man för liv då? engentligen?!!

stora frågan, vad ska man göra för finna sej själv i allt detta? få det funka? när man inte får ens andrum att andas......
Sorry..

Jag har inte uppdaterat på länge igen nu!

Jag har varit hemma sjukskriven, för min högra arm och inte gått så bra att skriva på bloggen. Sen tyvärr var den någon J*vel som tog sej in i min data och så så jag fick lämna in datan.

Men nu ska jag vara på väh och uppåt igen. Ska strax åka jobba nu.
Skriver mer om detta senare eller i morgon. igen.

så nu vet ni lite vad som hänt ;)

måste skynda mej nu dax åker till allt det som gör mej lycklig och som jag verkligen gillar att göra!! mitt underbara jobb!!

ta hand om er!
kram

smärtor, eller inte?

Nu sitter jag här igen skriver med en hand, fattar inte gick ju som sagt på akupuktur om det nu är det. Sen dess har jag fatt sååå ont i armen (höger) så inga tebletter hjälper! :S Så fick åka till doktorn idag, dem kunde inget göra heller mer att dem sjukskrev mej 2 veckor för att vila armen. äta min tabletter som jag brukar göra(som tyvärr är det högsta i smärtstilande jag tar redan). TRÅKIGT TRÅKIGT!!!!!!!!!!!!! jag vill JOBBA!! min goa underbar barn på jobbet och min härlig kollegor. Fan ska dem tro om mej hemma igen :( hopper verkligen dem förstår det inte med mening jag gör så här, kan inte hjälpa det blir så *ledsen* jag kan sitta här önska och önska jag blev bra men kännar ju inget till. Blir inte så, utan måste handtera och bita ihop typ men det inte lätt alla gånger. jag verkligen ledsen in e själen för detta för jag brinner verkligen för mitt jobb. så gå bli sjuk få en piss sjukdom ingen kan göra något åt ändå. arg är vad jag är!!!
det så fruktnsvärt frustrerande så ni kan inte ana.

Jag får helt enkelt göra som läkaren säger vila, inget mer jag kan göra för tillfället. det är ju inte mitt fel i alla fall inget jag valt, det bara hoppat på mej.

Men vill ännu en gång säg stort tack till alla min vännerna, (killen) som finns där för mej det värmer, vet ni med frusterade inte vet vad ni ska göra för hjälpa mej. Men ni hjälper bara genom vara med mej sitta hålla mej sällskap fast jag kanske inte alltid är det bästa sällskapet bara finnas där se film vara tysta  inte göra mycket, fast vet det inget kul för er :( ledsen.
Jag är envis jag vet men tacksam för ni hjälpt och hjälper mej med saker hemma, fast jag inte gillar det. men som en klok person sa till mig en gång, vi är ju vänner det är det vi tillför, du hjälper oss så mycket nu våran tid hjälpa dej. men det svårt ta emot hjälp med visa saker jag känner skam, fast jag inte ska göra det.

ajaj nu har jag kramp i vänster handen tog massa tid att skriva detta och många pauser.
ville bara berätta hur det är nu.

tack igen för ni finns det värmer mitt hjärta.
kramiz


tänkte kanske borde..

Uppdatera lite igen, men tyvärr har jag inget direkt att uppdatera om. Mer än mina smärtor har gått och blivit värre igen. jag vet inte vad som hänt, om det helt enkelt blivit värre eller om det hade med den fina akupukturen jag fick förra veckan, vädret? eller helt enkel jag jobbar på för mycket igen. Jag har haft/har så ont i mellanåt att jag vill gnaga av mej armar och ben. Fast hur skulle det se ut?
men vill förklara lite så ni som läser hur det är leva med detta. Det är inte så lätt alla gånger.
Jag hade hoppas på det hade vänt för typ jämt att det skulle vara så såkallade tillståndet då smärtan gick uthärd, som i sej inte helt lätt heller, men när det kommer till detta staium är det verkligen inte kul.

Så jag alltså hemma från jobbet, finns ju inget annat göra än stå ut vila, och föröska få det vända igen, jag vet ju inget annat som hjälper än det. :S Det har ju varit den bästa medecinen hittils att vila och ta det lungt, men det jobbigt, hatar det. vill vara på jobbet leka med barnen och prata med min underbara kollegor. TRÅKIGT är vad det är, men som läkare alla andra säger det bara acceptera läget finns inget annat göra. Tack förösker inte lättaste.

Man ska bara accepter allt och bara bita ihop och gå tillbax som man var förut, men hur det möjligt???
Smärtor och jobba 100% igen samt ha ett liv efter med alltså ta hand om mitt hem, mina vänner min familj och min kille och allt det där andra som ska göras i livet, sen springa hos sjukgymnasten 1 gång i veckan, arbetsterapin 1 gång i veckan, och badet 1 gång i veckan, tycker ni det låter rimligt? Nu jobbar jag 75% orkar inte med. jag förstår inte riktigt hur folk tänker? vet ju alla vill en väl så det klart att dem vill det ska funka, men om det inte gör det då, vem ska lyssna? vem ser att det inte funkar???


det blev ett ganska tråkigt inlägg idag märker jag, men har inte hänt något kul direkt, förutom att jag har värdens bästa vännen som finns därför mej, kommer hit och hämtar mat sitter håller mej sällskap lite, en syster som kommer lagar mat och håller mej sällskap, min mamma ska komma. och alla ni andra som kommer och hör av er. tack det värmer jag vet verkligen vilka min vänner är!!

Att ha en vän, är som att vakna och känna att solen skiner!!!


ett kort...

....inlägg idag.
ville bara berätta jag har provat på något som en del skulle säga men jösses menar du att dem stukit in nålar i dej och låtit dej ligga så? en del kanske jaa men sånt har jag hört ska vara bra.

Jag har alltså fått akupunktur hos min sjukgymnast. jag vet inte om det var det som gjorde det eller att jag kört rätt hårt på jobbet idag, för när jag kom hem så däcka jag i sängen sov 3 hela timmar var total slut hade så ont, så somna av ren utmattning. Men hon sa ju att det kunde bli så man fick ondar till en början och sen börja hjälpa så jag vet inte.så ser nålen ut som dem stack in i huden på massa ställenMen hamnat i ett lägge igen att jag hela tiden är på gränsen att fixa jobba, jag hatar det för vill inte gå hemma vill inte ligga hemma, men min grän verkar snart vara gjord ännu en gång :( men vill inte.

jaja nee kort inlägg var det för jag orkar inte skriva idag helt slut så blir sängen nu och kolla på tv och ligga där till jag slocknar igen som jag misstänker inte blir sent. men måste föröska se Robinson i alla fall

hoppas ni andra mår bättre har det bra!
kramiz


fyndar..

Japp var ju på ikeai helgen och sen lite på A6 med. så blev lite fynd så. tänkt jag lägger upp lite kort, för skada min hand idag så har lite svårt skriva, fråga inte vad jag gjort för det bara knaka till, någon stukning eller något dumt haha.
så här kommer bilderna från fyndandet inte allt tog på lite av det.!så gick vi in på bikbok så klart hmm vad hände där dessan gick ut med tre tröjor haha typiskt!


så var lite av fynden
nu ska jag och...min nya varma sockar som jag fåtta av farmor lägga sej i soffan titta på tv och invänta ensama mamma söker :)
Så äta upp godiset jag inte hunnit äta så mycket av i helgen *ler*
ha det bra hoppas eran helg har varit lika bra!
kramiz


RSS 2.0