vardagen...

NU man tillbax till vardagen och det är mycket mycket kallt. Min kropp har fått en chock av komma hem till kall heten, så jag har så ont så vet inte vart jag ska ta vägen i mellan åt, därför jag inte uppdaterat på några dagar för har inte kunnat sitta här knappt alls. Känns bra jobbigt nu med med, men ville ändå uppdatera lite kort.

Livet är tillbax som sagt till vardag jobb och hösten är här nu usch och blä, får jag säga vill ha värme för jag ska må bra, så inget kul, annrs gillar jag hösten, tända ljus krypa under en filt och se lite idol, och alla serier som börjar under hösten, mamma söker, bonde söker, greas antomy m.m. det är det bästa med hösten :) kylan kan ju kvitta, men färgade träd är ju med mysigt. Men kylan kan vi skicka någon annan stans tycker jag, vi kunde i alla fall jämt ha runt 15grader på hösten. eller vad säger ni? gillar ni hösten?Annars känner jag nu att får ta lägga mig ner igen i soffan, har haft huvudvärk 4 dagar nu och massa ont i axlar, rygg och skuldror plus nacke, ingen härligt alls men när man har den sjukdom jag har hör det til vardagen allt mer ofta tyvärr. bilden nedan ser ni typ där min smärta sitta varje dag.hitta en bild, en tecknade serie tror jag det var på den tiden när man var lite gilla den var så fin, mnns någon vad den heter?
återkommer när jag mår lite bättre igen.

take care!
kramiz


Turkiet!

Hej på er!
Nu har min underbara vecka i turiket tagit slut tyvärr och är nu hemma igen!
men jag jag haft lite hemlängtan ändå. men vad underbart vackert och varmt och skönt det varit där nere!

Har inte fått all kort än från alla som var med på resan, har bara lite jag tagit, tänkt kägger in några på utsikten och så så får ni själv se hur underbart vacker det var där nere, kund einte blivit bättre.
tipptopp hotell, vackrt, rent snyggt och kano frukost som jag kommer att sakna en massa!
En atmosvär, som inte all lik här hemma, som jag faktikt gillar jag erkännder, var riktigt häftigt! roliga bartenders, och resturangägare, massa skratt och massa god mat, och en hel del prutande. ja till och med jag pruta jag stolt :)

Tyvärr fick min kropp en chock när jag kom hem så har en helt del ont, så kan tyvärr inte skriva berätta mer om resan nu kanske återkommer lite mer om den, eller berättar för er min närma vänner mer sen när vi ses. men bilder säger ju mycket så här kommer det lite bilder, ni som har mej på face får se mer sen!


 
En Borg som var underbart fin uppe på toppen syns dock dåligt på bilden, är utsikten från hotellet underbar, njöt varje morgon och kväll med bara titta på den. havet ligger på höger sida syns inte så br apå bilden, 5 min ditt så inte långt.


där havet..


räkna 4 ballkonger upp där bodde vi :)
Poolarna, :) huset över poolen är baren där kund eman simma under så är poolen lika stor under och lika stor på andra sidan, där var solstolar sånt med, där åg vi alltid. För där var det fina trappor ne ri poolen där kunde man sitta njuta i solen ändå vara sval, aldrig under 30 grader, utan runt 32-40 :)


solnedgång uppe på borgen :) vilken utsikt!


utsikt över stan Anlanya :)
man är en bra bit upp hehe

hur maten kunde se ut där nere rena mäskerverk :)
detta så klart min mat kyckling och åter kyckling :Phur drinkarna kunde se ut ;) men denna bild avrungar jag finns massa mer bilder, men jobbigt lägga upp en och en hela tiden hehe så nu får nöja er med dessa så länge!

ta hand om er
ciao


5 days left!

Jepp nu e det bara 5 days left!

Sen ska jag åka till värmen, det ska bli sååååååå skönt, me love värmen alltså :)
Så blir massa sol och bad och bara softa och må bra i en vecka! så i helgen blir att börja packa lite vad man ska ha med sej, jag packar alltid för mycket haha men men så är det gör man iinte det så har man ju inte fått med hela bohaget ;)                                     Idag är det torsdag och jag jobba sent (16,30) så ska strax åka jobba nu. Men har ingen bra dag idag usch, vakna i morses tänkt nee jag går inte upp för det smärtat så åtroligt :( men nu sitte rjag här och är uppe i alla fall efter lite kämpande och krampande. Så ska föröska ta mej till jobbet idag får vi se, kä,pa ut dagen i dag, men forästter detta i morgon vet jag inte riktigt alltså om jag sla slåss så? vem tackar en? ibland undrar man.

Annar händer det inte mycket direkt, förutom min lilla underbara gumman ska flytta i från oss nu det vill jag inte, men är glad för henne skulle att hennes äventyr kan börja nu äntligen och se vart hennes liv ska ta henne! hon alltid varit en äventyrs människa så det var nog bara frågan om tid innan hon lämna vår lilla samhälle. Lycka till gumman, vet ju inte om hinner ses innan? för jag åker nästa vecka, och du komemr väl hem och bara packar sen sticker igen?

 jo förresten så har min andra gumman däremot kommit hem, det tur ni inte åker allihop samtigt!! Tess har kommit hem från USA jag såg henne lite snabbt häromdagen, var kul se henne, och bara tanken hon är i Sverige nu är ju helt underbart! vi måste kolla in en helg sen framöver då man kan komma hälsa på dej! och du får komma upp bo här med snart!!! :)

Nee nu börjar klcokan ticka i väg och jag måste strechat ut lite till innan jag ska föröska mej på blocker allt och gå jobba!

ha en underbar dag allihop!!!
kramar
HTC....

hej hopp!

jag har verkligen inget att skriva idag men, kände lite jag ville skriva ändå.

ïdag har jag haft en hel dag 9 till halv 9 jobbig lång dag nu e jag uppe i varv men ska varva ner och sova strax för e helt slut!!!

Men nu e det nedräkning så är det stax semester!  det ska bli så super skönt! :) ska berätta mer sen när jag kommer hem om hur det var.

Satt nyss läste lite på den sidan under här, Min kompis Daffy har ju en vän Carro som har denna affär, den rätt grym ändå, man kan gå ta bort hår för alltid med olika metoder, tänk få bort allt under armarna så slippa raka där, eller bennen. Sen finns det ju med för sånna som tappar hår så har hon en metod som får en att kunna behålla håret och så det grymt häftig ju, för få behålla sitt hår längre, nu menar jag inte bennen så utan håret på huvudet, finns ju dem som tappar hår sånt, såg kort på det, tekniken idag alltså det coolt!
http://hairfree-skovde.se/


Sen sitter jag drömmer om en mobil jag skulle vilja ha och tror nog det kliar så i fingrarna jag måste nog ha den
HTC DESIRE hehe men vi får se framöver om det blir så.


nee nu lfår det vara bra för idag!
ciao
kram

En helt vanlig dag.

Jag vaknar varje morgon och alla dagar ser olika ut som vilken annan människa som helst. Men närstan varje dag är det en kamp att komma ur sängen. Jag vaknar när klockan ringer och det dags för en ny arbetsdag. Jag vaknar upp känner mig som en stel gammal dam med kramper som kan göra så ont att, jag ni kanske haft kramp någon gång i en muskel, eller när ni träna riktigt hårt dagen innan vaknar upp med det där fruktansvärda träningsverken. Så är hela min kropp, det är som den gör uppror, sen ska jag ur sängen och det domnar så i benen och fötterna i kroppen så det känns som gå barfota på massa vassa stenar och grus.

Men då tänker jag på min fantastiska jobba som jag tycker jag har, att jobba med barn är något så otroligt, dem så ärliga, sprallig med full av energi. Sen så klart kan dem göra en arg med ibland det säger jag inte, men det där vägs upp någonstans på vägen. Jag gillar verkligen mitt jobb och få vara med barnen det var ett av mina mål, sen jag var liten. Jag kämpat hårt igenom skolan för att nå detta, speciellt ni som känner mig vet hur jobbigt det varit vissa stunder, men jag kämpar igenom mig det. Jag tror det har lite med gör att jag fått kämpa hela livet för saker jag vill. Det underlättar lite i detta fall genom att jag har min medalj att jag fick jobba med det jag vill göra. Det är just det som får mig att vilja gå upp kämpa varje dag. Sen på helgerna tänker jag mycket på vänner och familjen att få umgås med dem är en ”morot” till som gör det lite lättare komma ur. Skulle jag inte ha dem skulle jag nog inte orka ta mig ur sängen heller. Nu har man kommit så långt att man vet liter mer att gör jag dessa saker så får man lida för det, men det är väl så med allt i livet, bara det jag har lite till. Sen när man kommer till jobbet så har jag liksom lyckats så mycket att svårt beskriva men blockerat smärtan så pass så jag står ut för stunden. När barnen kommer på morgonen och ropar ens namn och vill visa en eller massa saker prata vad som hänt och allt blir som en bubbla sluter en just där och man gå in i deras bekymmer och tankar och hur dem ser på livet genom deras ögon. Så man hinner inte tänka så mycket på annat just då, fast värken sitter där hela tiden på minner en visa rörelser och så under dagen.

 Sen när jag har haft en bättre dag som det kallas brukar 6 timmar vara en max grens att klara av innan smärtan tyvärr ”vinner” över en och den svår att motstå och svår blockera mer, utan den tar över en lite, jag måste lägga mig ner och tröttheten slår till, jag kan utan problem sova en till två timmar, då undrar ni hur kan hon sova med värk? Ja när man kört så hårt men blockera smärtan och gör sakar man tycker är kul, kommer en våg över en av ren utmattning och kroppen liksom stänger ner för stunden och somnar av just det. Det jobbiga är då att när man sen vaknar börjar denna procedur om igen, med stelheten och domningarna. Då gäller en ny fokus för ta sig upp och orka lite till och fixa med små saker, vissa dagar träffa någon vän, kilen, familjen. Andra dagar pyssla lite med hemma grejer som måste göras. Visa dagar säger kroppen du gör inget mer som jag har svårt att lyssna på fortfarande, försöker lyssna mer men det inte lätt man vill ju så väl och träffa alla och ja leva. Men vissa dagar måste man lyssna för att orka med helt enkelt. Sen har vi dessa dagar då man har hemska dagar som dem också kallas i mellan åt, då man faktiskt skulle kunna tänka sig dö där och då, men inte orda grant klart jag inte vill dö men man önskar det i plågorna. Men på något vis lyckas jag oftast även dessa dagar ta mig ur sängen, och lyckats göra det jag ska, det kallas bita ihop sen bryta ihop hemma. Inget bra alls egentligen nu när jag skriver det kändes det som varför gör jag så. Men för det första, man vill inte ligga hemma det värsta känsla som finns, sen känns det som vara hemma när man inte är ”sjuk”. Men har faktiskt börjat lyssna mer där med på kroppen, men är väl inte riktigt där än.

För man ska kunna leva med, alltså spelar tyvärr pengar in lite i bilden också, men det är ju så för alla. Men som sagt jag hört det många gånger nu under alla besök hos båda läkare och sjukgymnasten m.m. att jag har en jätte bra ”nät” alltså ni vänner, familj och så. Sedan också att jag brinner så för mitt jobb gör saker ting lättare som min läkare säger som är helt hållet fascinerad över att jag fixat att ta mig upp till 75 % så pass fort och att jag kämpar så jag blir blå. Ibland kan jag känna då vad har jag för val? Försäkringskassans regler säger ju annan, Men hoppas nu på att det ska lösa sig på ett möte vi ska ha nu framöver om det och jag kanske kan få stanna kvar på just 75 % för tvingar dem upp mig. Det vågar jag inte ens tänka på och vill inte. Men ni andra nära som känner mig kan ju räkna ut hur det kommer bli.

Sen får man inte glömma heller i allt detta med värk finns det i mellan åt också andra symtom som inte lätt hankas med heller, men som också uppe på allt detta redan jobbig blir krävande för kroppen. Som feberkänsla var och varannan dag, huvudvärk, influensakänslan, kallsvettningar (klemateriet känsla har jag fått beskrivit) fast jag inte är där så klart men ett symtom. Sen en rad andra i mellan åt, men rad upp all hjälper ingen så låter bli det.

 Varför skriva allt detta då, ja jag vet inte man kanske strävar för en liten förståelse ibland, men inte att någon ska tyckta synd om mig för det hatar jag! Men liksom förstå lite, alla har vi våra problem säger jag inget om. Men ibland känns det som jag har lite väl mycket. Men så tänker man i mellan åt ja men du lever i alla fall, skrattar åt mig själv jo tack det känner jag i alla fall (smärtan).

Men sen vill jag ju självklart inte att ni andra ska sluta prata med mig bara för jag har ont, jag kan fortfarande lyssna och finnas där för er andra och vill finnas där, för det hjälper mig fokusera som sagt på något annat för stunden, låt det andra trängas in i ett hörn för sedan hoppa på mig igen senare. Lite som någon säger BU bakom ryggen på en.

Nu måste jag avrunda blev lite långt märker jag, men kanske kan det hjälpa någon annan som läser, kanske kan det skapa en förståelse, och kanske kan det vara till någon hjälp, alla tolkar olika och alla är vi olika, så måste det få vara!

 

Tack för ni läst

Ta hand om er!

kramarRSS 2.0