tick tack...

Hej!
Jag heter Fibromyalgi och är en Osynlig Kronisk sjukdom.
Jag är nu din följeslagare för resten av livet.
Andra runt omkring dig kan inte se eller hota mig,
men DIN kropp kan känna mig.

Jag kan attackera dig var, när och hur jag vill.
Jag kan orsaka dig våldsam smärta eller, om jag är på bra humör,
orsaka dig värk överallt.

Jag minns när du och Energi sprang omkring tillsammans och hade kul!
Jag tog Energin från dig och gav dig Utmattning istället.
Försök att ha kul nu!

Jag tog även God Sömn från dig och gav dig Fibro-Dimma i utbyte.
Jag kan få dig att darra inombords, eller få dig att frysa eller svettas
medan alla andra känner behag.

Javisst ja, jag kan få dig att känna ångest eller depression också.
Om du har planerat något eller ser fram emot en spännande dag,
så kan jag ta det ifrån dig med.

Du bad inte om mig, jag valde dig av olika anledningar, t ex det
där viruset du aldrig blev fri från, eller den där bilolyckan eller
kanske var det de där åren av överkrav och trauman?

Hur som helst, jag är här för att stanna.
Jag hör att du tänker gå till en läkare som kan göra dig av med mig.
Jag skrattar så jag kiknar. Försök du bara!

Du kommer att vara tvungen att gå till många, många läkare innan
du hittar någon som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt.

Du kommer att bli ordinerad värktabletter, sömntabletter,
energipiller, tillsagd att du lider av ångest eller depression,
rekommenderad att prova TNS, bli masserad, tillsagd att om du sover
och motionerar regelbundet kommer jag att försvinna, tillsagd att tänka positivt,
förnedrad, uppmanad att rycka upp dig, och MEST AV ALLT,
aldrig bli tagen på allvar med hur du känner dig, när du klagar till
läkaren om hur utmattandet livet är varje dag.

Din familj, dina vänner och dina arbetskamrater kommer alla att lyssna
till dig ända tills de tröttnar på att höra om hur jag får dig att må och
om vilken utmattande sjukdom jag är. En del av dom kommer att säga
saker som "Äh, du har bara en dålig dag!" eller Ja ja, kom ihåg att du
inte kan göra saker du kunde för 20 ÅR sedan." utan att höra att du
faktiskt sa 20 DAGAR sedan. En del kommer att börja prata bakom din
rygg, medan du sakta känner att du håller på att tappa din värdighet
i dina försök att få dem att förstå.

Speciellt när du är mitt inne i en diskussion med en "normal" människa
och har glömt vad det var du skulle säga härnäst..
Avslutningsvis, (jag hoppades kunna hålla denna del hemlig, men jag
antar att du redan listat ut det). De enda du kan få något stöd eller
någon förståelse från, angående mig,
är ANDRA MÄNNISKOR MED FIBROMYALGI.

Högaktningsfullt
Din Osynliga Kroniska Sjukdommitt i veckan..

jaa som jag brukar börja i min blogg tycker ja nu för tiden är vart tar tiden vägen ;P det e redan onsdag och jag uppe med tuppen, och vet inte när jag var uppe så här tidigt sist, men händer på mitt schema i mellanåt man får börja riktigt tidigt halv 8 ;) haha så var det inte för ut då börja man ju halv 7 och 7 och nu tycker man halv 8 är tiidgt. Man ställer ju om kroppen efter sitt schema så idag känns det lite extra tungt att vakna upp. Men nu man uppe så känns det ju bra, solen går upp och såg nyss det redan var 4plus grader, så kan bli en riktigt fin dag tror jag :D

Det där BB huset dem inte kloka, slog på det typ någon tim innan man skulle sova där, och det är något uppdrag om sånt där harem, så har dem släppt in 3 tjejer där, och om killarna vinner uppdrag får dem gå in där. Igår var det Martin och Patrik som fick gå in. Och det jag fick se när jag slog på var två hångel kåta killar, det var inte lite dem visa, dem var i duschen och låg öppet på golvet. alltså dem tänker ju inte längre än näsan räcker. haha så jaa var inget kul som hände jag hade hoppas på lite fest och duma komenatrer sånt gillar jag kolla höra på haha.Men men de lever ju där inne så klart killarna har ju sina behov, dem har ju som sagt varit där inne hela 4 veckor haha inte klok. Men undrar vad tjejerna tänke rpå dem varit inne 2 dagar liksom hallå!!! jaja nee ska inte lägga mej i deras liv men det lite iriterand,så slampigt fattar inte varför killar vill ha såna tjejer. men men alla är olika.

Annaras är det vår i luften igår var det hela 10grader ute på gården och man stod där njöt i solen och den bara värmde en och så underbart, synd det blåste så bara annars hade varit perfekt, idag verkar vinden vara mild så kanske blir detta den bästa dagen, det återstår att se.

Uppdat: Sjukdomen: jaa den är som den är, jag har nu fått konstiga kramper i Vaderna, som går rätt ont om man säger med ett finare pråk, så måndags och i går halta ja, idag är det lite mer ömmt men inte gått på det så mycket ännu, idag e det utflykt, får se hur detta ska gå. men blir nog bra skulle ja tro, det är ju bra röra på sej som man får höra :P suck.
annars har jag bättre dagar forfarande, tack och lov man har såna då känns det lite lättare när dem sämre dagarna kommer att man vet det vänder till det bättre i alla fall någon dag eller så.

oj tänkte göra ett snabb inlägg men ser nu blev ganska långt, blir så när man kommer igång haha

Nu ska jag äta upp min frukost och pallra mej ut till bilen och åka jobba strax. Ännu en härlig dag med barnen :D

ta hand om er var rädd om er!!
kramarSom vanligt!!

Som vanligt jaa, tiden går alldelse för fort och jag hinner inte med. Det är måndag sen är det fredag oh så håller det på.Men men man kan inget göra åt det bara hänga med. Nu verkar sommaren vara väldigt nära ändå, enligt kalender går vi in i sommartid nu nästa söndag så tiden går ruskigt fort.Men kollar man ut så ser man ju sommaren lååååång borta ännu, snö snö snö.. men nu sägs det vända i veckan ska bli 10-15 grader, men får väl se hur det blir med den saken haha.Sjukdomen: som jag så fitn döpt den till, är en mild sådan period nu, hur länge den håller på med det jaa du kan ändra i morgon men jag njuter varje sekund, sen har jag massa annat jobbig med expemel magen just nu fy fan tarmvred smärta usch, men det ska vi inte prata om. så en bra period för tillfället. Haft nu 3 dagar, så kan hålla i sej mellan 4dagar till eller vända i natt. Så bara vänta och se.

Annars jaa man jobba man umgås med, familjen sin syster och min käraste och vänner. Blir låååånga samtal med L och några sms här och där till Daffy och ett antal sms till andra vänner, men ses verkar vara svårt för tiden rcäker som sagt inte till, när den gör det för den ena så funkar inte det för den andra, men så är ju livet. tur man kan sms och mejla likande med varandra för hålla lite kontakt ändå.... hur gjorde dem förr?? hur klarade dem sej?? hahaBig brohter träsket är jag ju helt inne i det med, och denna Gurka säger jag bara han är ju bara jaa Gurkan helt enkelt haha så skön. Dem är ju helt Knas allihop är väl ute efter slå alla record dem kan ta i detta hus. naken chckar den ena efter den andra. Vilket gäng haha.

Helgen annars, fredags hände inte mycket mer än skriver bara smärtor i magen, behöver inte gå mer in på detta.
Sen idag lördag kom syster yster hem hit, jag fick hjälp att tvätta lite och ta ut soporna, tur jag har henne som kan hjäpa mej med enkla saker som tyvärr är svåra nu för tiden suck. tack sis <3
Sen åkte vi hem till päronen en sväng och satte oss i kovösen alltså altan som hade hela 30 grader varmt nästan, underbart skönt att ligga där njuta, VÄRME finns inget bätter!! Sen bjöd mamma och pappa på min favo mat, potatis och brunsås med ärtstuvning mmmmmmm så gott hihi sen koletter till då men det kan ju kvitta haha
Nu sitter man här klockan börjar bli lite mycket  nu ser jag helt plöstigt klockan springer i väg och om 45 min är det redan söndag.
I morgon så blir det softar dag tror jag samla lite kraft för veckan. Om inget annat kommer upp då vill säga! men ingen planer ännu men kan ju alltid dyka upp det där.

Nee lite mer big brother nu kanske sen ta sova, eller börja se en serie kanske hmmm vilken bara.. hittar alltid något.

sen vill jag säga DAFFY när ska vi se våran serie, vill se vill se!!!!!!!!!!!! :)

ta hand om er och var rädd om er!!!
ciao


P.s åååå vill ha en sån där dräckt nu typ alla köper sånna, jag velat ha en sån läänge. men men så är de väntar lite till men den där svart vit randiga sååå snygg. d.sFriendship!

A friend is one of the nicest things you have,
and one of the best things
you can be! <3


våren??

Ena dagen har man hopp om att kanske att våren kan vara på ingång,sedan kastast i ett ännu snöskit, ja jag säger då det! snö snö snö, har vi inte haft nog av snö nu??? JOOOO så vår tack! lite värme och mycket mycket SOL.
Men jag tror det blir mer snö tyvärr och våren komme rinte fören mitten av maj eller nått som vanligt. Så tog tag i det och har nu bokat resa till utlandet i stället för att få lite värme! ska bli riktigt skönt, åker i början av maj :D Ska bli så skönt, för varit en hårt och kall vinter med mycket skit och smärtor och massa stelhelt :S

Så det blir att sol sol sol sol och njuta av värmen, bara njut av känslan av minskad smärta och framför allt, mycket lite stelhet, så skönt ska det bli. jag tycker för en gång skulle jag värd det, bruka rinte tycka så om mej sj alla andra bättre dem får det dem behöver men nu är jag självisk och säger ja värd detta det ska bli underbart.

annars händer det inte så mycket i livet, man jobbar så gott man kan i allt, man försöker leva sitt liv så gott det kan, och umgås och sociala med folk och mina nära och kära så mycket jag kan, för man vet inte vad som komma ska i livet, hur länge man frisk eller har dem vid livet eller likande. man får sej tankeställare efter vart annat när man hamnar i sånt här hur skört livet egentligen är och vad man ska föröska ta vara på den, dag för dag. Jag förösker på min premiser gör det, ibland ligger jag i kramper och då får den dagen vara så, nästa är jag ute äter en middag med min bästa vän, nästa kanske mår jätte dåligt så sängligandes, nästa är jag med med min syster och bara hänger, andra dagar är man på äventyr. Livet är en konstig makt, man kan tycka tänka hur mycket man vill men om det blir så det är en annan sak.

Nu blir det vila lite sen på eftermiddags pass på jobbet, och sen hem och bara slappa i soffan sen sova, blir väl inte hemma fören runt 7 som vanligt vid stäning, men det mysigt få lite kvalitets tid med barnen och det lugnar man kan gör lite mer saker som pyssla och vara med dem det lite mysigt faktiks, det roligt på dagen med, men då mer fart fläkt nu är det lite lugnar och man kan ta mer tid åt dem, det gillar jag.

Nee ta hand om e min vänner
ta hand om er!
kram
man kan inte rå för det...

haha Nee man kan inte rå för det med detta Big brother, läste precis en komentar från Cattis i förra inlägget, och  börja skratta hon fast i träsket med haha :) men man kan inte låte bli när man väl gett det en chans så är man fast i skiten, varför det så kul, jag vet inte, för dem är ju så sjuka!!  Vilket drama människor, just nu disskuterar dem att dem undrar hur det ska bli när dem kommer ut, vilket kripigt gäng som kommer höra av sej till dem, på deras mobiler, och på deras facebook. Det var ämnet hadlar om nu på morgonen haha jaa deras verkligehet som sagt! 

annars helgen har varit lugn, fredags umgicks jag med Linda, vi hade tjejsnack och åt god hembakade pizza och åt godis och bara tjöta, sen på kvällen såg vi film och grät lite haha så var lyckad fredagskväll! tack gumman.

Sen lördagen åkte Linda hem och jag min syster körde hem henne, men innan det åkte vi med sis och hon köpte en så där boxningens docka man kan boxas och sparkas på, riktigt coolt. så nu ska man akta sej för göra henne arg eller besviken haha, sen drog jag och sis hem till mamma och pappa och satte oss på er deras Altan och njöt var 30 grader där inne och solen bara lös in, underbart, finns ingen bättre känsla sitta så känna hur solen värmer :) Sen stanna vi kvar och såg medlodifestivalen samt såg lite film.

Idag söndag redan och idag ska jag ha en egen dag och bara slappa känner behöver det, blir små plocka lite, men annars bara vara ligga se film och se big brother och bara vara, men tar gärna emot sms, det alltid kul :)
Sen ska jag sitta leta resa, måste komma i väg känner jag alltså, egentligen borde ja nog spara de små slanatr man nu kvar, men måste få lite värme alltså, måste måste!!!!!!!!!! värme är det ända som gör mej gott, solen är bra för min kropp.

Nee nu får det räcka för idag
ta hand om er
kram


Big Brother

Denna big Borther är ju inte klokt!! fast jag kan ju inte låta bli att kolla heller så får ju skylla mej själv.
Det redan åkt ut 3 personer!! på grund av psykologiska själ, det måste vara vädligt påfrästande där inne eller så höll inte deras psyken till sånt här. Sen i går 12 dagar efter dem gått in i huset, förlovar sej två st Sanna och rodny. Det inte kloka jag trodde ju det var ett skämt i live sändningen i söndag! Men icke, dem fölova sej det var ju bara jaja nee du skämtar med mej rodney? nee så hoppa hon upp brevid honom, säger jaja du får väl fria till mej då, så han frieri är liksom att bara sätta på ringen, sen öppnar han chmpangen, fanns inget mysigt med det, jo en puss me haha, men det kan ju inte direkt mena allvar om man säger så!! 12 dagar!!!! HALLÅ nej nej, men iför sej deras verklighet är ju där inne och 12 dagar in på varandra måste var typ 3mån eller nått utanför man har setts, så jaa varför inte kör på!! haha
Jaa detta året känne rja på mej kommer slå alla bif brohter under alla åren som varit!! sjuka grejer har hänt  men det månag många dagar kvar haha ja säger då det, tyvärr blir det väl man kommer följa dem till the end.

Nu dax åka jobba sen är det helg!!! tack och lov!!
så trevlig helg!!
kram


RSS 2.0