Arg, irriterad och frustrerad

 

 

Arg, irriterad och frustrerad… tre ord som kan beskriva mig just nu.

Varför kanske några undrar?

Några bryr sig inte?

Några vill ändå veta?

Så ska förklara detta så bra de kan gå, för de finns inga ord förutom de tre orden som förklara hur jag känner just nu.

Det kallt, mörkt och vintern är på gång är en sak, jag älskar vinter på ett sätt, men på ett annat blir allt bara skit, kroppen kör uppror och en stelkropp, trögkropp, sömning kropp ja ni fattar nog.

 

Två inget verkar gå som de borde, eller gör de det på något konstigt sätt, men inte som jag vill just nu? Många runt om mig går och bekymrar sig för saker de inte kan göra något åt, visa går runt och bekymrar sig för saker de kan gör något åt eller inte vågar göra något åt, men bord kanske, hösten gör sitt med kan jag tänka mig.

 

Jag blir irriterad för jag inget kan göra för att hjälpa, eller jag vet inte hur jag ska hjälpa. Tänkte precis skriva hatar man ältar, men jag nog själv en som ältar en del fortfarande för min sjukdom, eller vad man ska kalla den…för vad är det än är, så är det en sjukdom, varför förstår då ingen, hur sjukt jobbigt de kan vara, och suckar i min omgivning när jag får tacka nej, vet ni hur de gör med mitt samvete, tror ni jag vill säga NEJ… neee absolut inte usch, vill vara med vill göra saker och vill ha ett liv. Men de svårt. Jag säger inte det alltid jobbigt nej, det är de inte jag börjat vänja mig mer och mer vad de handlar om, Men de svåra är få omgivingen att förstå vad man går genom utan att skrämma bort dem. Därför visar jag inte monstret som jag kallar de inombords.

 

lika mycket som ni inte förstår min sjukdom,förstår inte jag vad som går i er huvud m.m. så förstår ni inte förstår, men glad ni som vill intresserar er försöker, de underlätar, kan jag göra något för er hoppas jag ni vet jag finns här för er alltid!

 

Som nu jag förkyld liten förkylning de inget, INGET men den slår ut min kropp sakta med säkert till den lilla energi jag har, är i borta, jag sover och sover men får ingen energi ändå, vad vill ni jag ska göra? Så när monstret är som värst måste jag inse och ”ge upp” för stundandet de gör mig arg, frusterard, iriterad ledsen, då är tycärr vila tillslut som är det ända och som gör att det vänder, finns inga studier på annat som hjälper förutom smärtstilande för att lindra liite för stå ut och sen vila de som är de som är. Ibland tar de två dagar och de börjar vända ibland 3 dagar ibland vecka eller veckor.  Tänk du har ca 90% energi starta dagen med om du frisk sovit bra hyfsat mår oki. Jag börjar vid 60% bra dagar, sämre dagar 40% svårt förklara men de nog de jobbigaste inte ha orken, när viljan finns där.

 

 

Jag mår bra som jag brukar säga för det gör jag är lycklig, har en underbar sambo, en mamma och pappa som magiska och underbar och två systrar en av blod som betyder oerhört mycket för mig och som finns där vid min sida. Även en annan syster som även är min allra bästa vän och i bloggen kallas Daffy hon finns alltid i mina tankar, hon har mig i sina, de all styrka jag behöver, jag känner den, hon finns alltid där., även andra vänner som värma mina dagar igenom livet ni vet vilka ni är, ni underbar med era sms och försöker muntra upp med mina ord och de hjälper sätt leende i det tunga. Jag har tak över huvudet, får ut resa må gott i värmen stundvis känna befrielsen lite andrum, jobba med det jag älskar. Så jag har inget vara olycklig för, men det är de där man får aldrig vara helt lycklig,så Sjukdomen är dock en liten del av mig som tynger ner i mellan åt, när energi inte räcker till och får en att känna sig värdelös i mellan åt inte ens exempel orka ta mig ut göra nått, ut gå, eller följa med ut på något kul likande skulle kunna skriva upp hela A4 sida, men de tänker jag inte göra.

 

De gör ont i mig, gör mig frusterad, irriterad och arg, på mig själv och på monstret som inte kan samarbeta utan ligger lurpassar, till jag minst anar hoppar fram skrämmer mig och sätter sig på mina axlar känns som han väger 100kg eller nått det ska jag gå släppa på och ändå vara glad, orka och göra allt vardags, gå jobba, ta på mig kläderna, ta mig ut till bilen, åka handla, gå hälsa på någon, fika, laga mat jag ni vet allt det där man måste göra samt ha så kallade fritidsintressen?. Men de inte mitt fel de vet jag de monstret fel. Men Jag försöker varje dag, men vissa dagar måste jag få stänga ner samla mig och spara energi för sedan återkomma och vara jag, den jag som ni alla vet jag är och som är svår håll upp i mellan åt, men som ni ändå får se, fast ni ser i mina ögon att jag inte riktigt är där, men gör mitt bästa. Men bara för sjukdomen finns får de aldrig hindra er att fråga om jag vill med, de kul få frågan ändå!

 

Ni ska veta ni alla finns alltid i mina tankar jag vill ert bästa allihop, alltid!

Ni är de jag lever för, vill finnas för. De gör mig lycklig.

 

Neee nu har deta blivit långt nog igen, kanske borde skriva en bok? Hmm

Har mycket tankar inte alltid det vettigaste, men dem finns där, jag delar gärna med mig om jag kan hjläpa andra att hitta bitar eller ord som får dem kämpa mer eller skapa något som gör dem vill kämpa, eller finna de dem söker, eller få svar på sina frågor, tankar m.m

 

Glöm inte ni kan inte bli lyckliga om ni inte tar tag i det själva! Ta inte dem stora stegen direkt, ta små i taget så finner du de till slut. Backslag kommer, men det i dem vi reser oss starkare ur och blir stakre varje gång.

Ta hand om er

Var rädd om er!!!

 

 


Drömmar

I natt hade jag jätte skuma drömmar, dem gick så fort med så liksom vet inte vad som hände riktigt men dem var väldigt verkliga, sen när jag vakna var dem forfarande halvt verkligen, sedan tyna bort i glömskan, sånt lite skumt tycker jag? eller ?
 
Nu börjar även ticka ner mot semster tiden igen, det ska bli så härligt. Värme ska bli underbart! Så när veckan nu börjar luta mot sitt slut är de ju faktiskt snart bara 2 veckor kvar kan ni fatta nee inte jag heller ;P
 
annars kämpar jag min förkyldnnig min kropp i sista kampen just nu, snart får jag dock lyssna och vila, går tog priset, jag kom hem kl 11 då dagen var slut. Gick la mig och sov 1,5 tim sen kom jag inte ur soffan, mådde så sjukt dåligt kroppen och de körde skaka i alla muskler och värken var liksom så hemska så jag villa bara gråta ge upp. Men de gjorde jag ju inte som ni se :P På nått konstigt sätt står man ut och man biter ihop som vanligt, dock sova lite till sen gick la mig strax innan kl 21 i går sov heeeela natt kors där med och sov till kl8 i morses. så precis kommit ur sängen och skakat liv lite i kroppen.
 
Nu tänkt jag ska äta lite frukost få dessa medeciner börja värka så man kan börja dagen på nytt. Men idag var d einget kul vakna hosta upp slem gult, så visst är de förkyldning i kroppen bläää. Men ska klara denna dagen med, så får jag ta ställning om jag ska fixa hela vecka ellerom jag ska kanske lyssna på kroppen och förkyldningen. ska ju som sagt åka snart då vill jag inte må så här vill ju kunna njuta. Men samtigt lockar ju jobbat så mycket de kul och glädje. hemma bara tråk.
 
Men får se nu känner jag bord einte skriva mer armarna är inte sitt rätt jag usch. Ni skulle bara veta. undrar hur många som skulle stå ut? jag vet ju några som gär de, för de gör man när man har de längre tider, men de sjukt vad man ska behöva stå ut med.
 
ta hand om er var rädd om er!
kramiz
 
 
 
 

tidig morgon

För visa är detta tidigt för andra en vanlig dag! För mig är de mitt tidigaste jag går upp kl06 på morgonen. Men jag tycker de helt oki, men kroppen är ju inte med någonstans, den liksom av domnad komme rinte igåg fören runt 8. Men i huvudet är man som piggast konstigt de där.
 
jag satt igår prata om förkyld, gissa vad, nu håller de på bryter ut, fick host attack igår, nyst 5 gånger på bara 15 min och vattnigt snor YEEEEEII eller inte. suck vill inte blir sjuk. Går var jag även jätte jätte rosig om kinderna men våga inte ens kolla om jag hade feber, ska föröska några dagar och funkar de inte så gå jag hem. Men måste ju försöka lite först kan ju gå över, eller symtom som valigt bara. Men kroppen jobbar hår nu, de inte så bra, så den skulle nog behöva en puas kanske, men jag vill inte det såååååååå tråkigt ligga hemma, jag blir knäpp alltså.
 
Men jag lovar jag ska lyssna på kroppen, snart hehe.
 
Annars så här på morgon kvisten har jag inga dreikta symtom de brular komma upp lite vid 8 tiden bli små nya hela tiden fram till kvällen bläää. Men värken gör sig påmind som vanligt, rygg, nacke, axlar, skuldror är som vanligt värst.
 
Jag låg igår kolla på min viaplay som jag skaffat mig då fick man se den här förberedelse in för cancergalan, då kändisar ska sätta ihop fyra låtar som berör, usch börja gråta, dem berätta om olika människor de förlorar, bland annat Barbro var där berätta om sin bästa vän som dog då börja jag tänka på min skulle inte fixa hon gick bort innan mig usch. Så de får liksom inte hända.
 
Sen tycker jag ni som tänker där ute det kommer aldrig hända mig de händer alla andra, men så är det inte titta jag jag blev sjuk dock ingen dödlig inte trodde jag de skulle händamig, eller min farfar skulle gå bort i cancer han som var så fajjter, har många runt mig som mår dålig elle rhar problem med någon värk m.m. så ta inget för givet. DET HÄNDER runt om oss!! ta vara på dina vänner, familj. För man vet inte hur länge man har dem där som stöttar eller finns med en i livet, eller om en själv försvinner.
 
Snälla lova mig vara rädd om er och ta hand om varandra hjälp varandra med de ni kan ta inget för givet då går de bara utför. hur ont du än må ha eller hur jobbigt de än är, ta dem små klimtarna som är positivt hur små dem är må vara förstora upp dem, så känns d elite lättare!
 
ta hand om er!
och var rädd om er!
kramiz
Lyssna på låten nere och tänk efter!
 
 
 
 

åter söndag!

Idag är den där tråk söndagen här igen tyckte nyss jag satt här de var söndag och skrev. Men men gillar tiden går fort. För snart är de verkligen dax för lite semester 2  hela veckor ska bli skönt! värmen här kommer vi.
 
Annars igår hade jag besök av syster och hennes lover boy ;) på kvällen, så härligt se henne så Kär.
Vi satt tjöta och åt lite gott sen spela vi lite spel skratta och hade mysigt. Det kul! ojojo vad trött syster var haha hon jobbat stackars tidigt på morgonen fram till 18. så var extra kul att jävla med henne ;)
 
tillbax till idag så är de tråk söndag, grått trist kallt ute, tvätten rullning. Jag mår inget vidare så orkar inget direkt, snurrar i huvudet, mår allmänt bläää. Men tänka måste ju skriva lite om igår kortfattat, för orkar inget lång skriv idag.
 
Symtom: yrsel snurrar i huvudet, huvudvärk,tung i huvudet, orklös, super duper trött, krus i ögenon,
Värk: öm i leder, muskler, värk i rygg, nacke skuldror, domminar i armar och ben.
Alltså en helt vanlig dag i min värld. de nog nästa så en vanlig dag känns hur jag egenlige  mår när någon frågar hur mår du? jodå det bra, eller enklare säga jag tror håller på bli förkyld eller nått för de förstår sig folk på mer, de ju såna symtom jag känner så ljuger  ju inte heller, men tråkigt behöva säga så, när de är sjukdomen som spökar. men den förstår ingen sig på.
 
 
Nu ska jag återgå till tv som är min sanna vän, vad ska jag annars orka gör? finns ju inget tvingas ligga denna soffa för samla krafter, så någon bra film nummer 4 för idag nu.
 
ta hand om er
var rädd om er
ciao
 
 

största rösten

sjuk hon inte finns mer! grym röst! Fin låt njut och lyssna kanske skapar de liye hopp!
 

I will always


tidig morgon!

Det är redan mitten snart slutet av oktober. När klockan ringer tror man inte det sant ännu en ny dag och man får gå upp mitt i natten.
Som tur är har jag ju mycket se fram emot i Nov, bio slutet på Breakingdawn. resan till värmen vara bort lite längre än vad jag brukar vara. Det ska bli så sjukt skönt lämna denna kalla sverige som ändå inte gör mig något gott just nu, kallt rusk och regn gör inte kroppen på tipptopp om man säger så, det tror jag ni andra känner med!
 
 
 
 
 
Hitta denna text på en sida, den tyckte jag beskrev vad jag känner, när jag är exempel på jobbet bland kollegor, eller när jag ute på stan som jag inte är ofta, eller när jag gör något kul för min skulle för en gång skulle, eller när jag ligger i soffan inte orkar ta mig upp av energi brist och värk. Hur ska jag få omvärlden att förstå, en sjukdom som inte syns? tankarna går vidare en dag kanske jag kan få er förstå. Hoppas jag kan lära mig något nytt påvägen själv med, öppna upp mina ögon se andras sjukdomar med en annan syn, man vet inte dem man träffar hur dem mår inombord, de kan vara deprimerade men dölja de väl, de kan ha ont någonstans, eller likande. Det är nog därför detta ordet kommer in man ska inte Dömma andra innan man lärt känna dem och inte ens då, för de kanske inte alls är så man tror de är när väl frågar eller lär känna någon.
 
jag som ni ser har många tankar, hur andra ska förstår bara lite, inte bara min sjukdom nej nej nej utan att allmänt finns sjukdomar som inte syns men ingen tror på dem om man inte är psykisk då, men de konstigt de med det syns väl inte det heller? detta samhället är vrängt på skumma sätt. Barn som har Adhd eller Dyslexi,Damp m.m. de har sjukdomar som sticker ut från andra, de kan inte sistta stil och svårt tygla sig och svårt uttrycka sig.Cancer på det felest ställen utspelar sig tillslut i selgift eller operation, syns inte alla gånger fören man tappar håret eller likande. Såna sjukdomar som Ms syns på sikt vad det är men inte alla gånger det heller.
Min sjukdom syns inte alls förutom de dagar jag ligger ner plågas och detta visar jag inte utan gör jag mellan mina fyra väggar. Jags står ut tills dess, som ex i går hade fruktansvärd dag men tror inten märkte de direkt. Det inte meningen heller, Men de ska inte dömma mig. för det vet inte verkligheten bakom allt.hur stak jag egenligen är för det känenr jag ju att jag är, det tack vara mina föräldrar, speciallt min mamma som finns där vått torrt och som gjort mig så stark genom Dyslexin och sen detta, jag kalandrar ingen att jag fått detta, utan de finns en mening med allt, kanske jag skulle blir en av de människor som förstår vad emapati verkligen är? kanske är det så.'
Oj nu blev de långt igen, men här kan jag skriva av mina tankar.
Nu är det dax göra sig klar för snart åka iväg och jobba lite!
ta hand om er
lyssna gärna på denna låt en dag kanske en dag!
fantasi värden är den bästa där kan man vara den man vill och klara allt.
 
 

RSS 2.0