nu julen här!

Det tur jag har en sambo som för det mesta jag kan peka och säga vart det ska vara, så ni fått jul här med första advent vi körde på allt på en hägn, inte fått upp tomtar sånt än får jag ta lite i taget för dem ska ju hitta sin plats! Här får ni lite bilder på hur julen ser ut här!  Självklart har vi satt upp lite då och då under veckan förra helgen men idag fick vi tända upp det! 😊  älskar juletid ååå det så mysigt!!! 

lördag!

Jag har gått min dagliga runda jag försöker ta varje dag, dock varit rissig bra tag så ej gått men börja onsadag igen gå och börjar dagen idag med 30 min promenad. Sen mest dagen varit vila då den där promenad tog typ min energi men men det värt det måste röra på mig med, då träning inte funkar tyvärr då jag bli skit dålig av det, får göra min övningar av sjukgymnaste och gå promenader det får vara mina mål och kakra av min timmar att jobba. Det tufft men med envis själ kan det gå. Bättre visa dagar, sämre visa och andra inte alls. men så funkar mitt liv bara bita sura äpplet försöka så gott det går helt enkelt, lyssna på kroppen och ibland puscha den men tillräckligt lite så ej får bakslag, svår balans det där men lär mig mer om min kropp varje dag! Så min lördag blir krypa upp soffan kolla bra film snart och lite popcorn! Skön lördag! Hoppas er bra med! 

Ciao 

hitta denna..


trött trött tröttast

Tror inte möjligt att vara mer trött än vad jag känner mig, lite räddning idag det möte på jobbet ikväll och jag fick sjuta fram min tid börja nu här kl 15 idag tiden inte består av att vänta in tid utan jobba på hitta tillräckligt med energi att kuna orka jobba hålla mig vaken nu. Men oftast när man kommer till jobbet stänger man liksom av känslorna och känsel och liksom gör det som måste göras, sen får man ta allt skit innan och efter det. Som nu vakna 8 gick upp åt frukost, la mig soffan för helt slut, kolla på lite serie, kl 10 somna jag vakna kl 12 åt lunch och sen blev trött igen somna till en liten stund vakna 13 och nu försökt ladda för jobba. Håll tummarna allt går rätt till idag, för en trött jag ingen kul jag. Bläää 
Hoppas ni andra kämpar på och tar det steg för steg

Ciao 

hitta detta.. intressant! och sant

Vad vi önskar att andra förstod om sjukdomen:

1. “Den är riktig”!

 2. “Jag önskar att vi kunde ha ett trafikljus enhet som skulle göra det möjligt att andra ska veta vilken typ av dag vi har.”

3. “Den är alltid där. Även om jag kan agera “normal” så har jag ont fortfarande. “

 4. “Det är oförutsägbar, oförklarlig och osynlig och oftast inte “orsak av något du gjorde” som om det kan undvikas eller är ditt fel. Det kan vara krävande eller det kan vara dräglig, det beror bara på dagen eller veckan eller månad eller år. “

 5. “Det är inte roligt att stanna hemma istället för att gå till jobbet.”

 6. “Tror du att jag fejkade att vara sjuk, men egentligen fejkar jag att det är bra.”

 7. “Dimman”… Jag blir frustrerad med mig själv när någon frågor, förringar eller kritiserar…

Jag är ledsen att jag har frågat dig samma sak tre gånger nu. Jag minns att jag tänkte det, men minns inte att jag frågade. “

 8. “Vardagliga aktiviteter är väldigt ansträngande.”

 9. “Vi är inte drogsökande.” Vi vill ta så lite mediciner som möjligt om det går tar vi inga alls, men det är olika till person. Vissa måste ha medicin för att få ett så “normalt” liv som möjligt!

 10. “Kroniska sjukdomar är inte en storlek som passar alla. Det som fungerar för min vän kanske inte fungerar för mig. “

 11. “Jag måste ofta ändra mina planer sista minuten eftersom jag verkligen inte mår bra. Eller så gör jag inga planer alls eftersom att folk blir upprörda när jag måste avbryta. “

 12. “Det är ett kroniskt tillstånd. Jag kommer inte “må bättre snart.” Jag kämpar denna “osynlig sjuka” och jag förlorar stort.”

 13. “Vi hittar inte bara på och det finns inte bara “i vårt huvud”.”

14. “Jag önskar att alla läkare var mer utbildade och tog denna sjukdomen mer på allvar”

 15. “Det ändras från dag till dag! En dag du kan gå upp och göra normala saker, hushållsarbete, shopping, lunch med en vän, trädgårdsarbete, matlagning, sen bara BOOM så ger fibro dig en “käftsmäll”. Allt du kan göra är att få din medicin och frukost, allt i din kropp känns som om du gått hundratals mil, du känner en brännande, stickande smärta, det gör ont även håret. “

 16. “Eftersom det inte är något som kommer att döda oss, bryr sig egentligen ingen.”

17. “Att få en diagnosen fibromyalgi behöver inte betyda ditt liv är “över”. Det tar ett bra tag att lära sig leva med den.”

18. “Vissa dagar är jag alldeles för trött och har alltför stora smärtor för att få något gjort.”

19. “Vi är inte lata, Vi vet aldrig hur mycket är för mycket aktivitet.”

 20. “Bara för att jag ser frisk ut betyder det inte att jag är.”

21. “Trötthet är ibland förlamande och vi kan inte bara tränga oss förbi den.”

22. “Det kommer inte att försvinna om vilar!”

23. “Vi är riktiga, starka människor, med verklig, extrem smärta. Vi ber inte om detta och det är inte en ursäkt för att vara lat eller stanna hemma. Oavsett hur bra vi ser, är det en varje-sekunds kamp för att leva ett liv. “

 

 

Livet många inte förstår

Många vill förstå dem vill hjälpa dem vill finna till. Men när kommer till kritan försår ingen vad man går igenom, Människor som har värk och smärta kan sätta in sig i situvationer, men ingen annan kan se eller veta hur andra mår och så. 
 
Jag är en ganska glad människa till sättet jag vill ingen ont eller att någon ska må dåligt i min närhet, jag förösker vara snäll, kanske för snäll, för många utnjutjar detta, och dem människorna som gör det dem är inte några bra människor, men på någovis straffas väl det sig i slut ändan ändå. Jag vill inte vara någin peson som håller på så. 
 
Vad jag menar med rubriken är att, många vill förstå men förstår inte ändå. Min sjukdom kan jag dölja sjukt bra nu för tiden, man kan inte sen riktigt hundra hur jag mår, inte ens mina närmaste, dem tro sig veta. Men det gör dem inte. Jag som sagt är glad och uppåt, jag mår bra så som person, inget depp här inte. Men det inget kul liv att leva när man har lite kul exempel på jobbet gör något över det vanliag som idag hade lite mini disco och vi dansa och sjung och var glada, Vad klockan nu, jo hon snart 01,30 på natten, vad borde man göra nu? joo sova.
 
Men här sitter jag med smärtor långt över öronen, jag tagit all medeciner jag får ta men inget hjälper, jag svårt få ihop livet, jag planerar min  tid för det mesta ännu en gång i soffan, gör jag inte det utan håller i gång, ja då blir det såhär direkt, ingen sömn, och en ond cirkel startar, sover å dagarna, soman got på kvällen runt 22 för sedan vakna 1 timme senare och mår pyton. Vaknar upp kallsvettig, värk från en gran 0-10 en 11 och mår illa av smärtan, och kryper och domnar och krapar i varje muskel, vart ska jag ta vägen! jag vill liksom krypa ur skinnet! 
 
Jag har ändå nu varit hemma hela förrra veckan då jag var sjuk med i någon skum förkylning med feber grejer.mådde lite bättre fick må bättre i 3 dagar denna gång. SUCK
 
Just nu skulle jag bara vilja stoppa fingrarna i halsen för mår så illa av smärtorna, vad ska jag göra, inget hjälper, jag får sitta i denna dumma soffa till jag så utmattad att jag liksom somnar av uttmaning. kanske får jag 4 timmar i natt man kan ju hoppas, för orka sig upp till nya dag med nya utmaningar.
 
Snälla säg inte att ni förstår, ni som inte evt vad det handlar om, stäl inte en massa krav för jag håller dem, men till vilken nytta och till vems pris, ni får er roliga och jag får mitt sitta här i natten i ensamheten och måt skit, medans ni andra sover gott och vaknar upp med ny ernergi igen :( *tårar* jag blir så less på allt i bland. Nee jag är inte deppig alls, men det tär på mig när jag inte får sova, Jag ä en person som måste ha 8-9 timmar för funka i huvude och kroppen.
 
så sjukt trött s ser dubblet när jag skriver, så texten flyer ihop mer än vanligt :(
så bäst slutat nu
kämpa där ut ni som vet hur det är! jag vet att vi alla slåss med våra egna dimoner, ni alla kämpar ni med nått, så kämpa och ge inte upp, finns allt saker käma för!
 
ciao
 
 

RSS 2.0