Det blev en pojke!

Har inte sett på tv eller ett nått direkt men hörde nu på nyhetera att nu har prins Philip fått en son till! Tyckte dem så var 3.4kg och 49cm lång. Kul för dem! Undrar om dem känner sig klara nu eller kan det bli en till kanske!? 

Men får väl hoppas dem njuter lite nu för blev väl ganska tajt mellan dessa två. 

Sen fick jag höra att Janne loffe Karlsson  hade gått bort idag med 80år blev han bara men tror var cancer om jag inte mina fel. Men det hemskt han gjort mycket kuligt. Men man kommer ju minnas honom för scenen  när dem målar en lastbil på sidan och står helikopter! 
En film som jag inte så där insatt i men man har ju sett den tycker just den scenen är rolig! 

Annars skulle ju bli 35mm regn så mycket tycker jag inte velat blivit men visst har det regnat hela långa dagen! Och kallt bara 13 grader ungefär hela dagen. 

Hoppas ni hållt er torra
Ciao


Hitta denna på Facebook värt läsa

1. Jag vill mycket hellre jobba än att vara hemma.

När jag är sjukskriven och hemma kan jag inte få den karriär jag vill ha, jag tappar kontakten med mina arbetskamrater och får ekonomiska svårigheter. Det här är inget jag har valt själv. Ingen väljer att bli sjuk. Men nu hände det mig, på grund av sjukdomen måste jag dessvärre ta ett steg tillbaka och fokusera på hälsan.

2. Jag försöker ta hand om mig och är inte på en lyxsemester.

Till skillnad från vad många tror är jag hemma för att kroppen har sagt stopp – jag är inte på en lyxsemester. Vad är det för lyxigt med att ge upp karriären, och därmed en del av mig själv, vara isolerad och att på grund av minskad inkomst alltid ha ett stort hål i plånboken? Lägg därtill alla sjukvårdsbesöken, den dagliga rehabiliteringen och dränerande kontakten med Försäkringskassan. Jag tycker inte alls att mitt liv är en lyxsemester.

3. Jag stannar hemma för att kunna ta hand om mig, i stället fick jag ett nytt heltidsjobb: att vara sjuk.

Man kan aldrig ta ledigt från en sjukdom. Alla de saker min kroniska sjukdom medför, såsom besök i sjukvården, kontakt med Försäkringskassan och sjukgymnastik, gör att jag har händerna fulla med den varje dag. Som om det inte vore nog att brottas med alla symptom.

4. Jag får skuldkänslor de dagar jag faktiskt orkar ha kul…

… och är rädd för att omgivningen ska döma mig. Det händer faktiskt att den gör det. De dagar jag orkar samla mig för att gå ut en stund i trädgården, gå en vända på stan eller fika med en vän kan det vara någon som har synpunkter; om du orkar göra det här, orkar du minsann jobba.

5. Jag känner att sjukskrivningen påverkar min självkänsla negativt.

Jag borde inte låta sjukskrivningen påverka min självbild, men det gör den. Vi lever trots allt i ett samhälle där ens värde på många sätt mäts i vad man producerar, och jag har fastnat i fällan. Jag känner att jag inte levererar, att det enda jag är är sjuk. Fastän jag vet att jag är så oändligt mycket mer än mitt jobb, har självkänslan sakta men säkert dalat.

6. Jag oroar mig för att jag belastar min familj ekonomiskt.

Nu är det min livskamrat som får dra det tyngsta ekonomiska lasset. Hen säger att det inte gör något, att det viktigaste är att jag får en chans att må bättre. Ändå gnager mitt samvete… Utan hen hade jag omöjligt kunna betala de månatliga räkningarna eller köpa det mest nödvändiga.

Eller…

7. Jag vet inte hur jag ska få sjukersättningen att räcka till…

… För det gör den inte. Jag är ensamstående. Har ingen annan att förlita mig på. Varje månad, när räkningarna ska betalas, har jag en stor knut i magen. Oron över att pengarna inte ska räcka späder på symptomen ännu mer.

8. Jag har en legitim kronisk sjukdom ändå är det inte säkert att Försäkringskassan ”godkänner” den.

Min läkare har gång på gång bekräftat att jag är för sjuk för att kunna jobba, har skrivit det i sina intyg. Försäkringskassan väljer att bortse från min läkares intyg för att följa sin egen linje. Risken för att jag blir utförsäkrad är stor och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Min kroniska sjukdom är legitim, läkaren har bekräftat mina symptom – vad mer kan jag göra? En sak är säker: oron som Försäkringskassan orsakar mig gör inte direkt min situation lättare.

9. Jag känner mig ensam.

När jag blev sjukskriven förlorade jag ungefär 90 procent av mitt sociala liv. Jag är ensam. Jätteensam. Jag försöker uppbringa ork för att kunna träffa mina vänner, men efter en träff blir jag sängliggande flera dagar efteråt. Bristen på ett socialt liv blir som en negativ spiral. Du kan ju föreställa dig mitt desperata leende varje gång min livskamrat kommer hem från jobbet eller när jag faktiskt ser en vän.Man är så snabb på döma jag inte bättre vi alla för det. Men sånt hör får en tänka extra gång. Det inte lätt leva med kroniska sjukdomar och alla fixar olika och mår olika. Visa kan jobba till vis del andra inte alls det måste vara oki. Sluta döma  man får hoppas samvetet på dem som utnyttjar samhället dem får sitt ändå någonstans. Vi som verkligt är sjuk borde klappa oss på axlarna säga vad bra gjort vad man ön gör eller fixar den dagen. Bra jobbat! Gör ni nått kul strek på er för ni vet denna dag tar jag förvärra i min bank för i morgon kommer eller natten kommer bli skit  men då kan du njuta av att denna dag fick även jag leva lite. 


Ta hand om er!
Ciao 


Vart tar dagens vägen?

Nu tiden sprungit i väg igen. 


I helgen i vigdes hösten in och nu är det officiellt höst brukar jag säga när matfestivalen har varit i stan!  

Visst har det blivit kallare och visst har hösten allt startat. 

Vi var en sväng på matfestivalen i fredags och åt lite och sen åkte vi hem. Men var mysigt en stund ändå.

Vi nu med köpt på ikea  en ny typ bokhylla förvaring som ska byggas upp och förhoppningsvis gör så vi kan få lite mer förvaring och en snyggare del i vardags rummet. Kan ta bild före efter sen när sambon byggt upp den. 

Så ja det var helgens inget häbderrikt så men fått lite uppdat  hör av mig snart igen 

Ciao 


Har den redan??

Neee eller har den redan kommit. Hösten är du redan här? I morses  när jag vakna stod det telefonen att det inte var mer än 10 grader inte varmt detta man känner i huset kallare när man vaknar och luften från öppna fönstret till sovrummet är inte mer än 20 grader inne hela sommaren har visat på 23 25 grader inne. Så bli kallt på kvällarna för kyla ner rummet så. 


Så är hösten här? Jag vet inte men känns som det i luften. Nästa helg brukar vi kalla hösten invigs av matfestivalen. Tiden får fort.

Men gör inget ser fram emot hösten och det inte till det vanliga men det för jag. 
Så välkommen hösten du brukar vara vacker du med!

Ciao 


Någon som ser eller sett?

Jag har ju följt serien våra bästa år, eller på engelska heter days of our lives! Nåhon som följt eller följer detta? Jag slutat kolla i omgångar men har sedan kommit tillbaka till det. Det går liksom inte sluta  kolla. Haha förr  gick den ju på tv. Men tyvärr slutat dem med det nu får man kolla på viafree  alltså tv3s play kanal. Dem släpper varje måndag nya avsnitt släppet så hela veckan på en gång det är ju en fördel 😁 då kan man se när man vill och ibland alla på en gång hehe. 


Jag är en strek  kollare  på serier kan sitta hela dagar helt inne om jag hittar nått bra. 

Men just nu är våra bästa år sjukt spännande och ja man fast igen. Just nu händer det mycket på en samma gång. Det gillar jag. 

Jag har nu 3 avsnitt kvar denna vecka som tur är det slutet av veckan nya kommer på måndag hehe 😁

Hoppas ni får en fin helg! 
Ciao Helgen vart tog du vägen?

Jag jag undrar lite för jag gjorde inget. Jag vila hela helgen.  Sov igen lite timmar och vila. Väldigt intressant helg. Det det här många inte ser. Dem ser mig gör saker. Men detta är baksidan av det jag gör måste tas igen någonstans. Så en jobb vecka lika med en vilo helg. På grund av mycket värk lite sömn. I går vakna jag 8 ungefär när kl var 11 somna jag soffan igen en timme för jag hel slut. Kl 16 ungefär simmar jag igen. Gick sedan på mig 21.3å somna igen.  


Så jag slut. Men idag prövar vi igen kör. Jobbet väntar strax. 

Hoppas ni haft bättre helg och får en fin dag! Det är ju i alla fall sol det får man glädjas åt 😁 

Ciao 


Hur gick Det!?

Jag klarade vecka  det är ett under! 

Jag gick på mig 21.20 i går somna direkt för jag var så slut körd. Men fick jag sova hela natten!? Nope.  Vid 01 fram till 04 vakna jag av så värk inte gick sova. Så var bara gå upp röra  lite på sig. Men jag för så slut så orka inte det knappy. Så gick på mig igen låg där lyssna på poddar och bara hoppades på kroppen skulle tillåta mig att somna. 

Men runt 04 där somna jag äntligen  väcktes av kl 07.30 var helt död. Men var bara släppa sig upp och försöka bita ihop. Åkte jobba nu ligger jag här soffan och orkar inte lyfta ett finger knappt. Så försöker hålla mig vaken till sambon kommer så vi kan göra mat äta hoppas kunna lägga mig i tid och få sova. För blir lätt att simmar jag nu så bli det ond cirkel. Men det skönt med helg i alla fall. Bli lugn vilo  helg för min del tyvärr. Samla kraft för nya vecka. 

Hoppas ni får en trevlig helg! 

Här ska det grillas ska bli så gott.
Ciao 


RSS 2.0